НОВИНИ

Громадська організація «Майбутнє Миколаєва» допомогла жінці з інвалідністю з Баштанського району
29.08.2022 10:02

Громадська організація «Майбутнє Миколаєва» допомогла жінці з інвалідністю з Баштанського району

До громадської організації «Майбутнє Миколаєва» та гуманітарного штабу Тетяни Домбровської звернулась жителька села Піски Баштанського району з проханням про допомогу в оформленні пенсії за інвалідністю та пошуком візка — напередодні жінці через хворобу ампутували обидві ноги.

Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації до України село Піски на Баштанщині певний час знаходилось під контролем російських військ. Можливо, це стало причиною погіршення стану здоров’я Наталі Сергіївни, тож через деякий час лікарі змушені були ампутувати жінці ноги.

За допомогою до Тетяни Домбровської звернулась знайома Наталі Сергіївни Вероніка. Жінка та її чоловік не мають постійного джерела доходу, а з початком війни їх фінансовий стан і зовсім погіршився. Тож завдяки роботі приймальні Тетяни Домбровської вдалось в найкоротший термін вирішити проблему з призначенням жінці пенсії та наданням родині гуманітарної допомоги.

«За пів години після звернення голова сільради приніс три мішки гуманітарки. Я кажу, це якийсь чарівний телефон у Домбровської — не могли місяць випросити пачку каші, казав, що немає. А тут — на тобі, три пакети. Бабуся дзвонить, плаче, каже, що принесли три торби допомоги: і каші, у консерви, чай. Це все завдяки роботі Тетяни Домбровської», — переповідає Вероніка.

Також вона просила допомогти з оформленням пенсії — наступного ж дня до жінки приїхали працівники соцзахисту для оформлення документів.

Перед тим, як звернутися до Тетяни Домбровської, родина два місяці не могла отримати належну допомогу від органів соціального захисту.

Одним з питань, яке постало перед жінкою через втрату кінцівок став пошук інвалідного візка, за допомогою якого вона б могла самостійно пересуватись по дому.

Наталя Сергіївна скаржилась, що вона наче «колода», не може собі чаю зробити, чи їсти нагріти. Чоловік фактично був «прив’язаний» до жінки. Управління соцзахисту не змогло допомогти жінці з отриманням візка — для цього треба чекати кілька місяців, поки буде висновок щодо інвалідності, тільки після цього можна отримати візок. 

Тож гуманітарний штаб Тетяни Домбровської та громадська організація «Майбутнє Миколаєва» допомогли жінці — вона вже отримала зручний візок, який доставили з Німеччини.

Пошта для зв’язку з нами: tetyanadombrovska.official@gmail.com