НОВИНИ

З початку війни гуманітарний штаб «Майбутнє Миколаєва» допоміг понад 7 тисячам сімей
23.08.2022 17:20

З початку війни гуманітарний штаб «Майбутнє Миколаєва» допоміг понад 7 тисячам сімей

Голова ГО «Майбутнє Миколаєва» Тетяна Домбровська разом зі своєю командою з початку повномасштабної війни Росії проти України допомогла більш як 7 тисячам миколаївських сімей. За цей час у місто було доставлено понад 120 тонн гуманітарного вантажу. Про це вона розповіла в ефірі телеканалу D1.

Команда громадської організації у першу чергу допомагає родинам з маленькими дітьми від народження до 3-4 років та вагітним жінкам. Адже, у цей складний час вони потребують особливого догляду та харчування.

«У Миколаєва багато друзів, які нам допомагають. На початку допомагали підприємства, вони відкрили свої склади та надавали все необхідне для гуманітарного штабу і роздавали маленьким діткам суміші, памперси, каші, пюре. Зараз стало складніше, але ми отримуємо вантажі з різних куточків нашої країни, а також від інших країн, наприклад, з Німеччини. Усі допомагають, адже розуміють, яка ситуація у Миколаєві. За цей час ми доставили до Миколаєва більше 120 тон гуманітарних вантажів. Допомогу отримали понад 7 тисяч сімей. Також ми допомагаємо лікарням та пологовим будинкам, а також вагітним зі зборами до пологового», — поділилась Тетяна Домбровська. 

Також, у липні завдяки підтримці благодійного фонду «Фундація Рональда Макдональда» вони змогли допомогти продуктами 480 родинам міста. Окрім того, за ініціативою Домбровської вдалося доставити з Німеччини гуманітарний вантаж та передати до власності міста два автобуси, які використовуються для евакуації містян.

«Спільним зусиллям з Генеральним консульством України у Гамбурзі вирішили питання щодо налагодження тісної співпраці з містом Ганновер і зараз йдуть перемови по розбудові Миколаєва, який страждає від обстрілів. Ведеться велика робота. Я дуже вірю, що на цих перемовинах ми досягнемо знакових домовленостей. Дай Бог щоб усе закінчилося і ми будемо відстроювати наше місто», — додала вона.