НОВИНИ

«Майбутнє Миколаєва» допомагає молодим батькам під час війни
17.03.2022 14:45

«Майбутнє Миколаєва» допомагає молодим батькам під час війни

Голова громадської організації «Майбутнє Миколаєва» Тетяна Домбровська розповіла про те, як із перших днів війни допомагає городянам із маленькими дітьми, привозячи до міста гуманітарну допомогу. Про це Тетяна Домбровська розповіла у коментарі журналістам.

Вона розповіла, що з початку війни до неї до приймальні надходило дуже багато дзвінків із проханнями про допомогу. В основному, це були молоді батьки, яким потрібна була допомога для дітей від народження і до чотирьох років. Це було те, що все починалося.

«Я зрозуміла, що треба максимально включатися і почала дізнаватися про гуманітарну допомогу. В основному, звичайно, люди хочуть отримати памперси, дитяче харчування, засоби особистої гігієни, дитячий одяг, суміші. Зараз здебільшого всі намагаються допомогти дорослим людям, військовим, але немовлятам також сьогодні потрібна допомога. Тому що багато хто не має змоги придбати необхідні їм речі, їжу та засоби догляду. Саме на це я наголошую», — зазначила Тетяна Домбровська.

Тетяна Добровська зазначила, що не використовує гуманітарні вантажі, що приходять на місто, а самостійно шукає необхідні продукти через Ужгород та Чернівці. Тетяна Домбровська зазначила, що їй дзвонять із різних країн люди, які готові надати допомогу миколаївцям.

«Зараз, коли ми вже багато публікуємо інформацію про це, мені стали дзвонити з Німеччини, Польщі, Нідерландів. Наприклад, зараз готується автомобіль із Австрії на кордон. Дякуємо цим добрим людям, які відгукуються та намагаються допомогти сьогодні нам, тим людям, які опинилися у складній ситуації», – сказала Тетяна Домбровська.

За 20 днів війни команда Тетяни Домбровської працює фактично цілодобово. У її депутатській приймальні, яка з початку війни перетворилася на гуманітарний пункт, 24/7 знаходиться представник її команди Катерина Мірзоян, допомагає також Сергій Гололобов та багато інших небайдужих городян.

«Я пишаюся командою, бо ми всі разом допомагаємо місту вистояти. Один у полі не воїн, а тут – велика команда, яка робить великі справи для нашого міста», – зауважила Тетяна Домбровська.

За цей час отримано близько 2500 дзвінків від мешканців Миколаєва.

«Хочу сказати, що лише за перші дні за дитячим харчуванням до нас звернулося понад 600 людей. Близько 1500 людей вже отримали допомогу. Щодня до нас приходить понад 200 людей. Ми бачимо, що людям це справді необхідно», – розповіла Тетяна Домбровська.

Команда Тетяни Домбровської допомогла також жінкам, які збиралися до пологового будинку. Були випадки, коли ми навіть доставляли породіль у пологовий будинок. Дзвонять молоді батьки та бабусі, просять ковдри, одяг, памперси до пологового будинку.

Тетяна Домбровська особисто займається доставкою гуманітарного вантажу із західних регіонів, ще одна машина виїхала на кордон із Німеччиною, щоб забрати допомогу.

— До речі, люди самі написали мені, що готові відвантажити 8 тонн засобів особистої гігієни (шампуні, зубні пасти, памперси, харчування), — зазначає вона.

Гуманітарний штаб Тетяни Домбровської знаходиться у її депутатській приймальні по вулиці Шнєєрсона, 39. Там можна отримати засоби догляду та харчування, одяг для дітей від народження до 4 років.